Alternate Text

Βρεφικά & Παιδικά Ρούχα: Tips για την επιλογή τους!

Picture for category Βρεφικά & Παιδικά Ρούχα: Tips για την επιλογή τους!
Mayoral Φορμάκι Σαλοπέτα, Νεογέννητο Αγόρι, Γκρι Έντονο
€ 20,99
Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Βρεφικά & Παιδικά Ρούχα: Tips για την επιλογή τους!

Συγκεντρώσαμε για εσάς τις σημαντικότερες συμβουλές για την αγορά των βρεφικών και παιδικών ρούχων, ώστε να σας βοηθήσουμε να κάνετε τις καλύτερες επιλογές!

Πόσες φορές έχετε κάνει «χρυσό» το μικρό σας για να καθίσει ήσυχο, ώστε να το ντύσετε; Πόσες φορές το έχετε κυνηγήσει από πίσω, βάζοντας τη μια το ένα χέρι στην μπλούζα, την άλλη το ένα πόδι στο παντελόνι ή μαζεύοντας την κάλτσα από το πάτωμα για να ξαναντύσετε το πατουσάκι του;

Η υπόθεση «ντύνω ένα παιδί» μπορεί να είναι πρόκληση πολλές φορές. Δυστυχώς, δεν έχουμε τη λύση για το πώς να το κάνετε να μένει για λίγο ακίνητο ή να μην βγάζει τις κάλτσες του κάθε φορά που γυρίζετε για δυο λεπτά από την άλλη (αν την έχετε βρει, σας παρακαλούμε να την πείτε και σ’ εμάς).

Αυτό που έχουμε, ωστόσο, είναι κάποιες συμβουλές για την επιλογή των ίδιων των παιδικών ρούχων. Τι είναι καλό να έχετε υπόψη και με ποια κριτήρια θα αγοράσετε τα κατάλληλα είδη ένδυσης για το παιδί σας;

Ας τα δούμε μαζί!

Ντύνοντας ένα παιδί

Ρούχα για νεογέννητο

Το τοποθετούμε ως κατηγορία μόνο του, καθώς η διαδικασία του ντυσίματος ενός βρέφους λίγων ημερών μπορεί να σας αγχώνει, ειδικά αν πρόκειται για το πρώτο σας παιδάκι.

Η επιλογή του ρουχισμού του, όμως, να ξέρετε ότι είναι πιο εύκολη απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή κατηγορία. Άλλωστε, το νεογέννητο ούτε παίρνει σβάρνα τα πατώματα, ούτε κυλιέται στα χώματα, ούτε έχει άποψη για το τι θέλει να φορέσει.

Ζιπουνάκια και φορμάκια είναι οι δύο μαγικές λέξεις για το ντύσιμό του, τα οποία μπορούν να είναι όσο απλά ή όσο χαριτωμένα θέλετε, αρκεί να είναι από μαλακά υφάσματα για να μην ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα του και να κρατούν το παιδί ζεστό (τα ίδια ισχύουν φυσικά και για βρέφος λίγων μηνών, όχι μόνο λίγων ημερών).

Ζιπουνάκια & Φορμάκια

Τι άλλο συμπληρωματικό χρειάζεται τον πρώτο καιρό ως προς την ένδυσή του (και όχι μόνο), όπως ολόσωμο μπουφάν ή ζακετούλα και καπελάκι, μαζί με σχετικές συμβουλές, θα το βρείτε στον οδηγό μας με πληροφορίες για το τι χρειάζεται ένα νεογέννητο στο σπίτι.

Η άνεση πάνω από την εμφάνιση ανεξαρτήτως ηλικίας

Αν υπάρχει ένας κανόνας για το ντύσιμο των παιδιών από τη στιγμή που γεννιούνται έως τη στιγμή που η ένδυσή τους παύει να είναι δική σας επιλογή, είναι αυτός.

Το πρώτο μέλημά σας είναι να νιώθουν και να κινούνται άνετα με τα ρούχα που φορούν, είτε αυτό αφορά το μέγεθος, είτε το ύφασμα, είτε τον σχεδιασμό τους. Πρώτα εξασφαλίζουμε την άνεση και έπειτα βάζουμε στο παιχνίδι έννοιες όπως στυλ, μόδα, εμφάνιση.

Το καλό είναι ότι οι σχεδιαστές παιδικών ρούχων λαμβάνουν υπόψη και τα δύο τις περισσότερες φορές, οπότε δεν χρειάζεται να θυσιάσετε το ένα για το άλλο.

Δείτε, όμως, ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας:

• Όσο πιο μικρό το παιδί, τόσο περισσότερο θα θέλετε να αποφύγετε ρούχα με κουμπιά ή διακοσμητικά στοιχεία, όπως χάντρες και πούλιες. Κι αυτό γιατί δεν θέλετε να ρισκάρετε να αποκολληθεί κάποιο από τα διακοσμητικά ή να φύγει το κουμπί και να καταλήξει στο στόμα του παιδιού σας.

Προσοχή στα κουμπιά!

• Αν το παιδί βρίσκεται στο στάδιο εκπαίδευσης με το γιογιό, όσο πιο δύσκολο είναι να κατέβει το παντελόνι τόσο πιο πολλά… ατυχήματα θα έχετε. Κάτι που απλώς τραβιέται πάνω και κάτω, κάτι με λάστιχο στη μέση δηλαδή, είναι η καλύτερη επιλογή για αυτό το στάδιο.

• Αντίστοιχα, όταν φτάσετε στο σημείο που θα αρχίσει να σας λέει «θέλω να ντυθώ μόνος μου/μόνη μου», το σίγουρο είναι ότι δεν θέλετε να του κάνετε τη ζωή δύσκολη ή να υποστεί πλήγμα η αυτοπεποίθησή του. Οπότε οι επιλογές σας πρέπει να είναι ρούχα που μπαίνουν και βγαίνουν εύκολα. Κοινώς, ξεχάστε φερμουάρ, κουμπιά, περίεργα δεσίματα και ζώνες στην αρχή. Αφήστε το πρώτα να εξοικειωθεί με τη διαδικασία και να νιώσει την ικανοποίηση ότι τα καταφέρνει και μετά εμφανίστε σταδιακά τις πιο «σύνθετες» επιλογές.

• Ανάλογα με το στάδιο της ανάπτυξής του, μπορείτε να θέτετε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σας. Π.χ, μπορεί με αυτό το παντελόνι / τη φούστα / το φόρεμα / την ολόσωμη φόρμα να κινηθεί ελεύθερα, να τρέξει, να σκαρφαλώσει, να σκύψει; Ή το ύφασμα και το κόψιμο θα δυσχεραίνουν τις κινήσεις του παιδιού και ανά πάσα στιγμή θα ακουστεί ένα κλάμα μετά το «σχρατς» του σχισίματος του ρούχου; Από την απάντηση που θα δώσετε κάθε φορά, θα ξέρετε και αν το ένδυμα είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού ή για την περίσταση.

Προτιμάμε ανθεκτικά υφάσματα για τα παιδικά ρούχα

Τα παιδιά μπουσουλάνε, περπατάνε, τρέχουν, παίζουν και… λερώνονται σχεδόν αμέσως! Το πλυντήριο θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος, αφού θα υπάρχουν περίοδοι που θα μιλάτε περισσότερο σ’ αυτό («έλα καλή μου πλύση, μην αργείς, θέλω να πάω για ύπνο») παρά στην κολλητή σας ή στον κουμπάρο σας.

Ο συνδυασμός που νικάει, λοιπόν, είναι ρούχα από ανθεκτικά υφάσματα, τα οποία πλένονται εύκολα, χωρίς να «μπαίνουν», να γαριάζουν ή να φθείρονται.

Επιλέγουμε ανθεκτικά ρούχα

Αν και τα παιδιά αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς και τα ρούχα που τους έκαναν εχθές δεν θα τους κάνουν μεθαύριο, αυτό δεν σημαίνει ότι στο ενδιάμεσο θα τα φορέσουν λίγες φορές ή ότι θα πλυθούν αντίστοιχα ελάχιστες.

Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς, ακριβώς λόγω του ρυθμού ανάπτυξης, δεν αξίζει να επενδύετε κάθε φορά σε άπειρα κομμάτια, αλλά σε λιγότερα, που όμως μπορούν να δημιουργήσουν μεταξύ τους πολλούς συνδυασμούς (θα επανέλθουμε επ’ αυτού).

Έτσι, τα παιδικά ρούχα θα πρέπει να αντέχουν στη συχνή χρήση και στα πολλά πλυσίματα. Ειδικά κιόλας αν σκοπεύετε να τα κρατήσετε για το επόμενο παιδί σας ή να τα δώσετε στη φίλη σας για το παιδί της, όταν το δικό σας αλλάξει μέγεθος.

Ρούχα με ένδειξη «μόνο για καθαριστήριο» ή από πιο ντελικάτα υφάσματα δεν αποκλείονται, φυσικά. Σίγουρα θα αγοράσετε κάτι που σας αρέσει πολύ για το παιδί σας, ακόμα κι αν δεν είναι ό,τι πιο χρηστικό! Απλώς, αυτά τα κομμάτια είναι καλό να αποτελούν τις ενδιαφέρουσες εξαιρέσεις στην ντουλάπα του παιδιού και όχι να συνθέτουν όλη την γκαρνταρόμπα του.

Παιδικά ρούχα για mix ‘n match

Όπως ήδη αναφέραμε, η έξυπνη κίνηση είναι να επιλέγετε ρούχα που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, δημιουργώντας πολλές εμφανίσεις.

Είτε αγοράσετε σετ (φόρμες, φούστα-μπλούζα, μπλούζα ή πουκάμισο και παντελόνι) είτε μεμονωμένα κομμάτια, είναι καλό να λάβετε υπόψη τη δυνατότητα που σας δίνουν, ως προς τα χρώματα και τα υφάσματά τους, να μπορείτε να κάνετε διάφορους συνδυασμούς με αυτά. Η μπλούζα του ενός σετ, π.χ., να ταιριάζει και με τη φόρμα, τη φούστα ή το παντελόνι ενός άλλου.

Έτσι, θα έχετε πάντα έτοιμη και την εναλλακτική, αν το παιδί σας λερώσει την μπλούζα του με το φαγητό ή το παντελόνι του με χώμα, χωρίς να χρειάζεται να του αλλάξετε όλη την ένδυση επί τόπου.

Ένα χρήσιμο tip επ’ αυτού είναι να προμηθευτείτε κάποια βασικά κομμάτια σε ουδέτερα χρώματα, λειτουργώντας ως πασπαρτού, και με βάση αυτά να εμπλουτίσετε την παιδική γκαρνταρόμπα με χαριτωμένες επιλογές σε διάφορα άλλα χρώματα.

Στην ίδια λογική πρέπει να κινηθούν και τα πανωφόρια, που τα επιλέγουμε έχοντας υπόψη τη χρωματική γκάμα της γκαρνταρόμπας του παιδιού. Υπέροχο και πολύ στυλάτο εκείνο το εμπριμέ παλτουδάκι που μας γυάλισε για τη μικρή μας, αλλά δεν μπορεί να είναι το πρώτο πανωφόρι που θα αγοράσουμε, δεδομένου ότι δεν θα ταιριάζει με όλα τα ρούχα της.

Αφού πρώτα καλύψουμε την ανάγκη να είναι ζεστό το παιδί σε εξωτερικούς χώρους με μπουφάν ή παλτό που ταιριάζει με τα περισσότερα ρούχα του, τότε προχωράμε και σε πιο funky επιλογές.

Λαμβάνουμε υπόψη την προσωπικότητα του παιδιού

Πριν αρχίσει να έχει άποψη για το τι ρούχα να του αγοράσετε, το παιδί σας θα έχει ήδη εκδηλώσει τις επιθυμίες του ή το γούστο του, βάσει της προσωπικότητάς του, δείχνοντας την αδυναμία του σε κάποια κομμάτια της ντουλάπας του και μη θέλοντας ούτε καν να δει κάποια άλλα.

Αυτό σταδιακά θα το λαμβάνετε ούτως ή άλλως κι εσείς υπόψη, μιας και δεν θέλετε να παίρνετε ρούχα που θα μένουν αφόρετα ή που θα καταλήγετε σε καβγάδες κάθε φορά προκειμένου να τα φορέσει.

Κάθε παιδί έχει τη δική του προσωπικότητα, ούτε καν δύο αδέρφια δεν είναι ίδια. Μπορεί η μία κόρη σας να προτιμά τα χρώματα και τα σχέδια που παραδοσιακά έχουμε μάθει να τα θεωρούμε πιο girly, ενώ η άλλη κόρη σας να θέλει πιο σπορ ντύσιμο ή πιο «ροκ» αισθητική. Αντίστοιχα, ο ένας γιος σας να μην αποχωρίζεται τις φόρμες και ο άλλος να προτιμά παντελόνια και πουκάμισα ή πουλόβερ.


Βρεφικά ρούχα για κορίτσι

Η κατανόηση και ο σεβασμός της προσωπικότητας του παιδιού είναι σημαντικά στοιχεία της σχέσης εμπιστοσύνης που χτίζουμε μαζί του και της αυτοπεποίθησης που το ίδιο αποκτά, σε κάθε επίπεδο. Το ίδιο, λοιπόν, ισχύει και σε ό,τι αφορά την ένδυσή του.

Βεβαίως, ως γονείς, καλούμαστε να θέτουμε όρια και να μην υποκύπτουμε στα πάντα, καθώς και αυτό είναι σημαντικό για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Αν θεωρούμε ότι κάποιο ρούχο που μας ζήτησε να του αγοράσουμε είναι απολύτως ακατάλληλο για την ηλικία του ή το κόστος του υπερβαίνει τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό, του εξηγούμε τους λόγους για τους οποίους η επιθυμία του δεν γίνεται να πραγματωθεί.

Παιδικά ρούχα για δώρο

Θέλετε να κάνετε δώρο στο βαφτιστήρι σας, στο ανίψι σας, στο παιδί των φίλων σας επειδή έρχονται γιορτές ή πλησιάζουν τα γενέθλιά του ή… έτσι, γιατί απλώς θέλετε, αλλά δεν ξέρετε αν τα ρούχα είναι κατάλληλο δώρο;

Η σύντομη απάντηση είναι πως ναι, είναι, αλλά και εδώ παίζει ρόλο η προσωπικότητα του παιδιού και, επιπλέον, η ηλικία του ως προς το μέγεθος της χαράς που θα αντλήσει από το δώρο.

Αν μιλάμε για βρέφος ή για νήπιο, τα είδη ένδυσης είναι ένα πολύ χρήσιμο δώρο που θα εκτιμηθεί περισσότερο από τους νέους γονείς, παρά από το ίδιο το παιδί. Αν έχετε μάλιστα την άνεση, μπορείτε να τους ρωτήσετε αν υπάρχει κάτι που λείπει από την γκαρνταρόμπα του παιδιού, το οποίο θα μπορούσατε να πάρετε εσείς ως δώρο.

Όσο το παιδί μεγαλώνει, τα ρούχα δεν παύουν βεβαίως ποτέ να είναι απαραίτητα και ως εκ τούτου χρηστικά δώρα, αλλά ο βαθμός ευχαρίστησης που θα λάβει το ίδιο από αυτά εξαρτάται από την προσωπικότητά του.

Μια πεντάχρονη fashionista, για παράδειγμα, θα ενθουσιαστεί με ένα μοδάτο σύνολο ή με ένα εντυπωσιακό φόρεμα όσο -αν όχι περισσότερο- θα ενθουσιαζόταν και μ’ ένα παιχνίδι. Το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και με έναν επτάχρονο που θα λάβει ως δώρο ένα μπουφάν, γιατί «ω, μοιάζει με εκείνο του μπαμπά, τέλεια, θα φοράμε και οι δύο το ίδιο!». (Και τα δύο παραδείγματα είναι βασισμένα σε πραγματικά στιγμιότυπα.)

Tip: Αν αναζητάτε το κατάλληλο δώρο για παιδί, στο ηλεκτρονικό κατάστημα του «Ηρώ» δεν θα βρείτε μόνο πληθώρα ποιοτικών και καλαίσθητων προτάσεων ένδυσης, αλλά και εξαιρετικά παιχνίδια για κάθε ηλικία!

Αγορές παιδικών ρούχων με ευκολία και ασφάλεια

Το κατάστημά μας, «Ηρώ», καλύπτει με συνέπεια τις ανάγκες των νέων γονιών και των παιδιών εδώ και 35 χρόνια και οι θετικές κριτικές που λαμβάνουμε από τους πελάτες μας είναι το μεγαλύτερο παράσημο που θα μπορούσαμε να έχουμε για την ποικιλία των προϊόντων και το επίπεδο της εξυπηρέτησής μας.

Παράλληλα, χωρίς τους περιορισμούς του ωραρίου ή έκτακτων, ειδικών συνθηκών, το ηλεκτρονικό μας κατάστημα irokids.gr, που προσφάτως διακρίθηκε με το Bronze Award στα Baby & Mother Awards, είναι στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, για να κάνετε τις αγορές σας με απόλυτη ασφάλεια.

Μπορείτε να πλοηγηθείτε στα είδη ένδυσης και να διαλέξετε με ευκολία ανάμεσα στην ποικιλία από απαλά βρεφικά φορμάκια, μοδάτα παιδικά μπουφάν και ζακέτες, χαριτωμένες πυτζάμες και παιδικά ρούχα για κάθε γούστο! Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε σετ φόρμας και κολάν, μπλούζες, παντελόνια και φορέματα, μεταξύ άλλων.

Και, όπως πάντα, είμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε όπως μπορούμε, λύνοντας απορίες, δίνοντας συμβουλές για τα μεγέθη των ρούχων και αποστέλλοντας τα προϊόντα της παραγγελίας σας σε όμορφες συσκευασίες για δώρο, αν το επιθυμείτε!

Collection παιδικών & βρεφικών ρούχων

"