Alternate Text

Eco-friendly Βρεφικά Είδη – Χαρακτηριστικά & προτάσεις αγοράς

Picture for category Eco-friendly Βρεφικά Είδη – Χαρακτηριστικά & προτάσεις αγοράς
Miniland Μπωλ με Καπάκι Σετ 2τμχ Naturset Chick
€ 29,90
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 4 ημέρες

Από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός, το παρόν γίνεται τόσο απαιτητικό που συχνά δεν μπορείς να σκεφτείς πιο μακριά από τα επόμενα πέντε λεπτά – ίσως και πολλά λέμε. 

Η διαχείριση της καθημερινότητας μοιάζει με τρισδιάστατη εξίσωση, που απαιτεί όχι μόνο μαθηματικές ικανότητες αλλά και ζογκλερικές δεξιότητες, προσπαθώντας να ισορροπήσεις μεταξύ της επιμελούς φροντίδας του παιδιού ή των παιδιών, των επαγγελματικών απαιτήσεων, της οργάνωσης του σπιτιού, των κοινωνικών υποχρεώσεων και των προσωπικών σου αναγκών.

Κι όμως, ενώ το παρόν μοιάζει -και είναι- ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής, στο πίσω μέρος του μυαλού μας πάντα υπάρχει το μέλλον. Τα όνειρα και οι αγωνίες μας για το μέλλον του παιδιού μας καθορίζουν πολλές από τις επιλογές που κάνουμε στο παρόν του.

Ο νέος παράγοντας που έχει έρθει να προστεθεί τα τελευταία χρόνια σε αυτή την εξίσωση είναι η προστασία και η διαφύλαξη του περιβάλλοντος, ώστε τα παιδιά μας -και τα παιδιά των παιδιών μας και οι επόμενες γενιές που θα ακολουθήσουν- να μπορούν να έχουν μέλλον σε αυτόν τον πλανήτη.

Πλέον, όροι όπως η βιωσιμότητα (sustainability) και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα (environmental/ecological footprint) και πρακτικές όπως αυτές της ανακύκλωσης, της πράσινης μετακίνησης και της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων βρίσκονται στο προσκήνιο, καλώντας μας όλους να αποκτήσουμε ή να ενισχύσουμε την οικολογική μας συνείδηση.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και τα eco-friendly προϊόντα, εν προκειμένω τα βρεφικά προϊόντα, που αποτελούν το αντικείμενο αυτού του άρθρου. Στο τέλος του, θα βρείτε προτάσεις αγοράς με φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα, πρώτα όμως ας απαντήσουμε σε κάποιες βασικές ερωτήσεις!

Τι είναι τα eco-friendly προϊόντα;

Eco-friendly είναι τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τον σεβασμό του περιβάλλοντος, μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα καθ’ όλο τον κύκλο της ζωής τους, από τα αρχικά στάδια της παραγωγής τους έως την απόρριψή τους όταν ολοκληρώνεται η χρήση τους. 

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Για να είναι πλήρως eco-friendly ένα προϊόν, θα έπρεπε:

• Οι πρώτες ύλες του να είναι τοπικές και να προέρχονται αποκλειστικά από βιώσιμες μεθόδους παραγωγής.

• Για την επεξεργασία των πρώτων υλών και την κατασκευή του προϊόντος να χρησιμοποιούνται οι ελάχιστοι δυνατοί πόροι (νερό και ενέργεια) και να εφαρμόζονται πρακτικές που έχουν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

• Να μην περιέχει επιβλαβή χημικά.

• Η συσκευασία του να είναι από ανακυκλώσιμα ή βιοδιασπώμενα υλικά.

• Να είναι επαναχρησιμοποιούμενο ή μακράς αντοχής και να διατίθεται επίσης σε τοπικό επίπεδο.

• Όταν ολοκληρωθεί η χρήση του, να μπορεί να ανακυκλωθεί ή να διασπαστεί με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Το να βρείτε στην αγορά το «τέλειο» βρεφικό προϊόν με όρους περιβαλλοντικούς, αυτό που θα ανταποκρίνεται σε όλους τους παράγοντες ταυτόχρονα, είναι δύσκολο. 

Υπάρχουν, όμως, πολλά προϊόντα, διαφόρων ειδών και εταιρειών, που διαθέτουν φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά.

Ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά;

Ας ξεκινήσουμε από τα υλικά κατασκευής τους. Τα προϊόντα που φτιάχνονται από υλικά βιοδιασπώμενα ή ανακυκλωμένα, όπως και από πρώτες ύλες οργανικής καλλιέργειας (π.χ. οργανικό βαμβάκι) ή φυσικές ίνες (όπως το μπαμπού ή το μαλλί), είναι καλύτερα για το περιβάλλον. 

Τα βιοδιασπώμενα υλικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον γιατί αποσυντίθενται φυσικά, χωρίς να το επιβαρύνουν. Τα ανακυκλωμένα μειώνουν την ανάγκη χρήσης καινούργιων πρώτων υλών, συμβάλλοντας έτσι στη συντήρηση των φυσικών πόρων – η χρήση ανακυκλωμένου χαρτιού, π.χ., σημαίνει ότι λιγότερα δέντρα θα κοπούν για να γίνουν χαρτί. 

Τα οργανικά υλικά, με τη σειρά τους, εξασφαλίζουν ότι ούτε φυτοφάρμακα ούτε συνθετικά λιπάσματα έχουν βάλει το χεράκι τους στη δημιουργία του προϊόντος, κάτι που είναι επωφελές τόσο για την υγεία του περιβάλλοντος όσο και για την υγεία του παιδιού.

Όσο για τις φυσικές ίνες, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που τις καθιστούν πιο φιλικές για το περιβάλλον σε σχέση με τις συνθετικές. Ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι είναι βιοδιασπώμενες, ενώ οι συνθετικές, όπως ο πολυεστέρας ή το νάιλον, μπορεί να κάνουν εκατοντάδες χρόνια για να διαλυθούν, αφήνοντας στο μεταξύ «πεσκέσι» στο περιβάλλον και στις επόμενες γενιές αμέτρητα μικροπλαστικά.

Επίσης, οι φυσικές ίνες προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ οι συνθετικές είναι παράγωγα μη ανανεώσιμων πηγών, όπως το πετρέλαιο.

Απουσία τοξικών ουσιών

Το να είναι ένα προϊόν μη τοξικό, να μην περιέχει δηλαδή επιβλαβή χημικά και βαφές, είναι σίγουρα κάτι που το θέλετε για το παιδί σας, προκειμένου να προστατεύσετε την υγεία του. Ιδίως αν μιλάμε για είδη που βάζει στο στόμα του, όπως πιπίλες και παιχνίδια, ή που αγγίζουν το δέρμα του, όπως ρούχα και σεντόνια.

Ταυτόχρονα, όμως, το να είναι ένα προϊόν μη τοξικό είναι καλό και για το περιβάλλον, καθώς συμβάλλει στη μείωση της μόλυνσής του από τοξικά απόβλητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναζητήστε είδη βρεφανάπτυξης (μπιμπερό, πιπίλες, μασητικά, πιάτα, ποτήρια, καρεκλάκια φαγητού κ.λπ.) που δεν περιέχουν BPA (δισφαινόλη) ή φθαλικές ενώσεις. Για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ας έχετε στον νου σας ότι το να διαθέτουν πιστοποίηση OEKO-TEX σάς εξασφαλίζει πως έχουν ελεγχθεί με βάση αυστηρά πρότυπα και έχει επιβεβαιωθεί η απουσία επιβλαβών ουσιών.

Αντοχή στον χρόνο

Όσο πιο ανθεκτικό το προϊόν τόσες λιγότερες οι φορές που χρειάζεται να πεταχτεί και να αντικατασταθεί, άρα και λιγότερα τα απορρίμματα που παράγουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα επαναχρησιμοποιούμενα είδη έναντι αυτών μίας χρήσης - χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι οι υφασμάτινες, πλενόμενες πάνες μωρού.

Ένα ποιοτικό και ανθεκτικό προϊόν, μάλιστα, μπορεί να περάσει όχι μόνο στα μικρότερα αδέρφια εντός της οικογένειας αλλά μέχρι και σε επόμενες γενιές. Σαν το κρεμαστό παιχνίδι κούνιας που δεν νανούρισε μόνο τον σύζυγό μου όταν ήταν μωρό, αλλά και τα ανίψια μας τρεις και πλέον δεκαετίες αργότερα! 

Οικολογική συσκευασία

Το αναφέραμε και νωρίτερα, όταν καταγράφαμε τις ιδανικές προδιαγραφές ενός eco-friendly προϊόντος. Μία συσκευασία από βιοδιασπώμενα ή ανακυκλώσιμα υλικά ενισχύει τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.

Ενεργειακή απόδοση

Για είδη των οποίων η λειτουργία εξαρτάται από την κατανάλωση ενέργειας, όπως για παράδειγμα οι ενδοεπικοινωνίες μωρού, η ενεργειακή τους απόδοση αξίζει να ληφθεί υπόψη. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε εκείνα που διαθέτουν λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.

Εντοπιότητα

Τα προϊόντα που παράγονται τοπικά δεν χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για τη διάθεσή τους, και σίγουρα όχι να έρθουν από την άλλη άκρη του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που σχετίζονται με τις διεθνείς μεταφορές.

Βιώσιμες πρακτικές

Πέρα από το μεμονωμένο προϊόν, αξίζει να αναζητήσετε πληροφορίες για την εταιρεία που το παράγει. Υιοθετεί βιώσιμες πρακτικές στην παραγωγή των ειδών της, όπως μειωμένη κατανάλωση νερού, χρήση υλικών βιώσιμης καλλιέργειας ή εξασφάλιση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές;

Αν ναι, τα προϊόντα της είναι καλή επιλογή για όσους θέλουν να συμβάλουν όσο μπορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

19 eco-friendly προτάσεις αγοράς

Το πρώτο κριτήριο με το οποίο οι γονείς επιλέγουν το όποιο βρεφικό προϊόν είναι -και οφείλει να είναι- το να είναι ασφαλές για το παιδί. Αυτό είναι, άλλωστε, και το πρώτο κριτήριο με το οποίο εμείς εδώ, στο Irokids, επιλέγουμε τα προϊόντα που φιλοξενούμε στο κατάστημά μας.

Με αυτό, λοιπόν, ως δεδομένο, έχουμε συγκεντρώσει κάποιες προτάσεις αγοράς για όσους επιθυμείτε να βάλετε μια πιο eco-conscious πινελιά στις επιλογές σας, φροντίζοντας να καλύψουμε ποικίλες ανάγκες του παιδιού, από τη βόλτα και τον ύπνο του έως το φαγητό και το παιχνίδι του.

Η ώρα του φαγητού

Eco rascals

Δύο μαμάδες από τη Μεγάλη Βρετανία δημιούργησαν την εταιρεία eco rascals, με στόχο να προσφέρουν στους γονείς σετ φαγητού που να είναι πρακτικά, ασφαλή και ταυτόχρονα eco-friendly. 

Στην γκάμα της eco rascals μπορείτε να βρείτε πιάτα, μπολάκια, ποτήρια και κουταλάκια από μπαμπού, που καλλιεργείται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Τα σετ τους είναι ανθεκτικά στη θερμότητα και στους λεκέδες, αντιμικροβιακά, αντιβακτηριακά και πολύ όμορφα!


Eco Rascals Πιάτο Bamboo με Χωρίσματα και Σιλικόνη Elephant Green

Petit Monkey

Τα φαγητοδοχεία από ανοξείδωτο ατσάλι με καπάκι σιλικόνης και τα πιάτα σιλικόνης της ολλανδικής Petit Monkey έχουν επίσης eco-friendly χαρακτήρα. Η μακρά αντοχή του ανοξείδωτου ατσαλιού στον χρόνο, το γεγονός ότι δεν οξειδώνεται και ο πλήρως ανακυκλώσιμος χαρακτήρας του το καθιστούν μια οικολογική επιλογή. 

Η δε, κατάλληλη για τρόφιμα, LFGB σιλικόνη δεν περιέχει βλαβερές ουσίες, όπως BPA ή φθαλικές ενώσεις, και δίνει προϊόντα μακράς αντοχής, συμβάλλοντας στη μείωση των απορριμμάτων. Σημειώστε, επίσης, ότι τα πιάτα από 100% σιλικόνη της εταιρείας έχουν από κάτω μια ισχυρή βεντούζα, για να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

Miniland

Η MIniland είναι μια ισπανική εταιρεία βρεφικών ειδών που μετρά 80 χρόνια ζωής. Τα τελευταία έχει υιοθετήσει πρακτικές που έχουν επιβεβαιωμένα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακά της, χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο βιώσιμα υλικά στην παραγωγή της (ξυλεία από αειφόρα δάση, μπαμπού, ίνες ρυζιού, φυσικό καουτσούκ) και από το 2018 παρουσιάζει eco-friendly συλλογές από υλικά οργανικά, βιοδιασπώμενα ή πολύ μακράς αντοχής.

Στην eco-friendly συλλογή της εντάσσονται όλα τα προϊόντα με όνομα «Natur» - ανοξείδωτα θερμός υγρών και φαγητού, μπολ με καπάκι για την αποθήκευση τροφίμων, καθώς και σετ φαγητού, όλα με σχέδια εμπνευσμένα από τη φύση. 

Bugaboo

Η ολλανδική εταιρεία Bugaboo έχει θέσει ως στόχο να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2035 και στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη υιοθετήσει πολλές και ποικίλες πρακτικές, από τη διεύρυνση μοντέλων κυκλικής οικονομίας στην ευρωπαϊκή αγορά έως τη μείωση των εκπομπών αερίων στις θαλάσσιες μεταφορές των προϊόντων της.

Η όλο και πιο εκτεταμένη χρήση υλικών βιώσιμης προέλευσης είναι σαφώς ένα από τα βήματα που ακολουθεί, και εδώ έρχεται και δένει το νέο καρεκλάκι φαγητού Bugaboo Giraffe, νικητής του βραβείου The Red Dot: Best of the Best 2023. 

Κατασκευασμένο από ξύλο οξιάς με πιστοποίηση FSC® και bio-based υλικά με πιστοποίηση ISCC, με τα κατάλληλα αξεσουάρ τροποποιείται η χρήση του και γίνεται κατάλληλο για  νεογέννητα, βρέφη, αλλά και παιδιά, ως απλό κάθισμα πλέον.

Bugaboo Καρεκλάκι Φαγητού με Ξύλινο Σκελετό & Ξύλινο Κάθισμα Giraffe Neutral Wood White

Η ώρα του ντυσίματος

Καρφιτσωμένος Γάτος

Αν αναζητάτε γαντάκια για νεογέννητο, βρεφικούς σκούφους και βρεφικά φορέματα από υφάσματα και κλωστές με πιστοποίηση OEKO TEX STANDARD 100, ο Καρφιτσωμένος Γάτος έχει αυτό που ψάχνετε, και μάλιστα σε υπέροχα χρώματα και σχέδια.

Ο Καρφιτσωμένος Γάτος είναι ελληνική εταιρεία που δημιουργήθηκε από την επιθυμία της Μαρίας, μίας μαμάς στο Ηράκλειο της Κρήτης, να προσφέρει στο παιδί της ό,τι καλύτερο σε επίπεδο ποιότητας και χρωματικής ποικιλίας. 

Στην γκάμα των χειροποίητων ειδών της θα βρείτε κι άλλα υφασμάτινα προϊόντα με την ίδια πιστοποίηση, από κορδέλες για τα μαλλιά και σαλιάρες έως σελτεδάκια και αδιάβροχα καλύμματα αλλαγής.

Mayoral

Μία από τις πιο γνωστές εταιρείες βρεφικής και παιδικής ένδυσης, η Mayoral έχει θέσει ως στόχο έως το 2025 το 50% των συλλογών της να περιέχει υφάσματα προερχόμενα από βιώσιμες πηγές (οργανικό βαμβάκι, οικολογικά επεξεργασμένο δέρμα, ανακυκλωμένες ίνες, ίνες προερχόμενες από ανανεώσιμες πηγές ξυλείας και κυτταρίνης), υιοθετώντας παράλληλα ένα σχέδιο κυκλικής μόδας μέσω της ανακύκλωσης ενδυμάτων.

Τα ρούχα της εταιρείας με την ένδειξη Ecofriends περιέχουν ανακυκλωμένες ίνες ή είναι φτιαγμένα από βαμβάκι BCI (Better Cotton Initiative - το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόγραμμα βιώσιμου βαμβακιού) ή μειώνουν την κατανάλωση νερού, χημικών και ενέργειας μέσω των ecowash διαδικασιών.

Trixie

Αν και απευθύνονται σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά και όχι σε βρέφη, τα αδιάβροχα της Trixie είναι eco-friendly, όντας κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια - 40 μπουκάλια ανά αδιάβροχο, για την ακρίβεια.

Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι παιδικές ομπρέλες της, που είναι φτιαγμένες από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα, αλλά και τα παιδικά σακίδια πλάτης που φτιάχνονται από 100% βαμβάκι αντί για συνθετικά παράγωγα πετρελαίου.


Trixie Παιδικό Αδιάβροχο Mr. Fox

Η ώρα της βόλτας

Cybex

Από τις ηγέτιδες εταιρείες στον χώρο του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου και των βρεφικών καροτσιών, η Cybex είναι συνυφασμένη με τον συνδυασμό μοναδικού design, αξεπέραστης ασφάλειας και έξυπνης λειτουργικότητας.

Η Conscious Collection της αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Cybex Green Leaf: υπεύθυνα σχεδιασμένα προϊόντα με ανακυκλωμένα υλικά. Σε αυτήν εντάσσεται και το Priam Lux Carry Cot, ένα καλαίσθητο και υψηλής ποιότητας πορτ μπεμπέ που χρησιμοποιεί ύφασμα από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET (τα μπουκάλια αποστειρώνονται, θρυμματίζονται, λιώνουν και υφαίνονται σε νήματα). 

Το Priam Lux Carry Cot είναι κατάλληλο για τη μεταφορά νεογέννητων και βρεφών βάρους έως 9 κιλών.

Britax Römer

Η εταιρεία Britax-Römer έφτιαξε το πρώτο της παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου το 1966. Μετρώντας σχεδόν έξι δεκαετίες στον χώρο, όσα και αν έχουν αλλάξει, αυτό που έχει μείνει για εκείνη σταθερό είναι η δέσμευσή της στην ασφάλεια των παιδιών.

Επιμένοντας σε παραγωγή εντός ευρωπαϊκού εδάφους (το 90% των παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου της κατασκευάζεται είτε στη Μεγάλη Βρετανία είτε στη Γερμανία), η Britax Römer διαθέτει πλέον στην γκάμα της και ένα κάθισμα αυτοκινήτου με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα: το KIDFIX i-Size, κατάλληλο για χρήση από παιδιά βάρους 15-36 κιλών.

Το αποτύπωμα άνθρακά του, το οποίο εξισορροπείται από περιβαλλοντικές δράσεις της εταιρείας -εξ ου και η ουδετερότητά του-, υπολογίστηκε σε συνεργασία με την TÜV Rheinland και έχει λάβει υπόψη όλα τα στάδια, από την παραγωγή των πρώτων υλών του έως τη μεταφορά του τελικού προϊόντος.

Britax Κάθισμα Αυτοκινήτου Kidfix i-Size 15-36kg Premium Golden Cognac

Bimbidreams

Σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι στην Ισπανία, οι σάκοι αγκαλιάς της Bimbidreams είναι κατασκευασμένοι από 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι. Πέραν του οικολογικού χαρακτήρα τους, είναι ιδανικοί για να μεταφέρετε το μωρό σας (0-4 μηνών) στο καρότσι ή στο πορτ μπεμπέ και να το αφήνετε να απολαύσει βόλτες ζεστές και όνειρα γλυκά.

Από 100% οργανικό βαμβάκι κατασκευάζει και τα καλύμματα καροτσιού της η εταιρεία, τα οποία από τη μεριά τους είναι ιδανικά για τους ζεστούς μήνες, ώστε να απολαμβάνει το μωρό μεγαλύτερη άνεση και φρεσκάδα.

Η ώρα του παιχνιδιού

Tikiri

Έδρα της Tikiri είναι η Σρι Λάνκα, απ’ όπου προέρχεται και η πρώτη ύλη από την οποία είναι κατά 100% κατασκευασμένα τα μασητικά της: το φυσικό καουτσούκ. Το γεγονός ότι η εταιρεία παρασκευάζει χειροποίητα μασητικά από τοπικές, φυσικές πρώτες ύλες τη βοηθά να μειώνει το αποτύπωμα άνθρακά της.

Το φυσικό καουτσούκ, πάλι, είναι ένα υλικό οικολογικό, βιοδιασπώμενο και από τα πλέον ασφαλή για τα μωρά, όντας μη τοξικό, αντιμικροβιακό και τόσο ευλύγιστο και μαλακό που καθίσταται ιδανικό για τα ευαίσθητα ούλα τους.

Tikiri

Chicco

Το ανακυκλωμένο πλαστικό αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη των παιχνιδιών της σειράς Eco+ της Chicco

Πρόκειται για παιχνίδια που φέρουν τη γνωστή αξιοπιστία και τα υψηλά πρότυπα ποιότητας της ιταλικής εταιρείας, είναι σχεδιασμένα με γνώμονα την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, κατασκευάζονται από 75%-80% ανακυκλωμένο πλαστικό και συσκευάζονται σε ανακυκλώσιμα κουτιά.

Avenir

Απευθυνόμενα όχι σε βρέφη, αλλά σε παιδιά ηλικίας 3 ετών και πάνω, τα crayon activity kits Picnic, Treehouse Fun και Forest Concert της Avenir υπόσχονται ατελείωτες ώρες δημιουργικής διασκέδασης στο μικρό σας, αρχικά μέσω της ζωγραφικής, έπειτα με την κατασκευή σκηνικού, τοποθετώντας ζωάκια πάνω στη μακέτα, και, τέλος, με παιχνίδι ρόλων.

Ποια είναι η eco-friendly σύνδεση; Το γεγονός ότι η συσκευασία περιέχει 12 κηρομπογιές φιλικές προς το περιβάλλον, αφού είναι φτιαγμένες από φυσικό κερί μέλισσας.

Η ώρα του ύπνου

Maxi-Cosi

Τα λίκνα της σειράς Iora Air της Maxi-Cosi δεν είναι μόνο άνετες και ασφαλείς επιλογές για τους γονείς που επιθυμούν να υιοθετήσουν το co-sleeping κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού τους. 

Διαθέτουν επίσης μοντέρνο σχεδιασμό και ύφασμα Eco Care, 100% φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια που έχουν υποστεί κατάλληλη επεξεργασία ώστε το ύφασμα να είναι απόλυτα απαλό, ασφαλές και να αναπνέει. 

Greco Strom 

Τα βρεφικά στρώματα της ελληνικής εταιρείας Greco Strom διαθέτουν υφάσματα κατασκευασμένα με τις προδιαγραφές του προτύπου OEKO TEX STANDARD 100, που πιστοποιεί την απουσία επιβλαβών υλικών και ουσιών. 

Παράλληλα, η ίδια η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 14001:2015, το διεθνές πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις ενός συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης με στόχο τη διαρκή βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των εταιρειών.

Snuz

Το βρεφικό κρεβάτι SnuzKot Skandi της Snuz έχει μοντέρνο σχεδιασμό, μίνιμαλ σκανδιναβική αισθητική και μεγαλώνει μαζί με το παιδί σας, καλύπτοντάς το αρχικά έως την ηλικία των 4 ετών, ενώ με το κιτ επέκτασής του μπορεί να φτάσει να το καλύπτει και μέχρι την ηλικία των 10. 

Γιατί όμως το συμπεριλαμβάνουμε σε αυτή τη λίστα, πέραν του γεγονότος ότι δεν χρειάζεται αντικατάσταση σύντομα; Γιατί όλα τα βρεφικά κρεβάτια SnuzKot Skandi της εταιρείας κατασκευάζονται από ξύλο βιώσιμης προέλευσης, χωρίς τη χρήση MDF, μοριοσανίδας ή καπλαμά. Α, έχουν και ταιριαστή συρταριέρα, επίσης από ξύλο βιώσιμης προέλευσης!


Snuz Βρεφικό Δωμάτιο SnuzCot Skandi - Haze Grey Natural

Ενδοεπικοινωνία για κάθε ώρα 

Λειτουργία Eco, που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, διαθέτουν αρκετά συστήματα ενδοεπικοινωνίας μωρού, με ή χωρίς οθόνη. Ενδεικτικά αναφέρουμε το MBP-21 της Motorola, το SCD715 της Philips Avent και το DVM-76 της Alecto.

*Τα προϊόντα στη λίστα μας συγκεντρώθηκαν με κριτήριο το να διαθέτουν φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά, όπως αυτά καταγράφηκαν νωρίτερα, ακόμα και δεν δύνανται να είναι eco-friendly σε όλο τον κύκλο της ζωής τους. Οι αναφορές σε περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές των εταιρειών ή σε πιστοποιήσεις υλικών των προϊόντων τους βασίζονται σε πληροφορίες που παρέχουν οι ίδιες οι εταιρείες στους ιστοτόπους τους.

  "