Alternate Text

Παιχνίδια για μωρά 6 μηνών

Picture for category Παιχνίδια για μωρά 6 μηνών
Taf Toys Παιχνίδι Δραστηριοτήτων Kimmy Koala Activity Doll
€ 23,90
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 4 ημέρες

Παιχνίδια για μωρά 6 μηνών

Με τι παιχνίδι θα ξετρελαθεί το 6 μηνών μπομπιράκι καθώς ανακαλύπτει τον κόσμο; Ποιά είναι τα παιχνίδια εκείνα με τα οποία θα διασκεδάζει, ενώ αναπτύσσει τον συντονισμό των κινήσεών του και τις αισθήσεις του;

Οσοι ήδη έχετε παιδιά, ξέρετε.

Εκεί, στο εξάμηνο, είναι η φάση «εκκρεμές». Γνωστή και ως «σιγά-σιγά καταφέρνω να κάθομαι στον ποπό μου χωρίς στήριξη, χαρίζοντάς σας στο μεταξύ τρελό γέλιο καθώς πέφτω μια αριστερά και μια δεξιά μέχρι να το πετύχω».

Είναι, επίσης, η χρονική περίοδος που το μικρό σας έχει μια τάση προς το μπουσούλημα, που αποπειράται να σας αποκαλέσει «μαμά» και «μπαμπά» (καταλήγοντας περισσότερο σε ενθουσιώδη «μα!» και «μπααα μπα») και που οι ήχοι και η κίνηση γίνονται πιο αντιληπτοί, συνοδευόμενοι από εκρήξεις χαράς.

Για να μην πούμε για την προσήλωση με την οποία βάζει και βγάζει κυβάκια, σαν να εξαρτάται από αυτό η σωτηρία του σύμπαντος!

Κάθε στάδιο ανάπτυξης του παιδιού έχει τις δικές του χάρες. Ταυτόχρονα, όμως, έχει και τις δικές του ανάγκες διέγερσης των δεξιοτήτων του μέσω των κατάλληλων ερεθισμάτων.

Στην ηλικία λοιπόν των 6 μηνών, τα παιχνίδια δεν είναι μόνο για να γεμίζουν διασκεδαστικά τον χρόνο του μωρού, αλλά οφείλουν και να ιντριγκάρουν τις αισθήσεις και τη νόησή του.

«Ω! Μπορώ να κάνω πράγματα να συμβούν!»

Κάπου εδώ, στους 6 μήνες, το μικρό σας μαθαίνει να περιμένει πράγματα με βάση την πρότερη εμπειρία του.

Είναι η περίοδος που η μνήμη αρχίζει να αναπτύσσεται και να γίνονται συνδέσεις – ααα, έβαλες τα παπούτσια σου μαμά, άρα ετοιμάζεσαι να φύγεις, άρα κι εγώ ξέρεις τι θα κάνω ε; (ναι, ναι, αρχίζει το κλάμα)

Πλέον, τα πάντα τα ανακαλύπτει διά της αφής και διά της... γεύσης - όλα στο στόμα!

Πατάει το κουμπί με την αγελαδίτσα στο παιχνίδι, ακούει το «μου», σαστίζει προς στιγμή και μετά το ξαναπατάει για να χαμογελάσει ακούγοντας πάλι το «μου».

Σε γενικές γραμμές, ένα μωρό στους 6 μήνες αρχίζει να αντιλαμβάνεται εμπειρικά τις έννοιες της δράσης και της αντίδρασης.

Ταυτόχρονα, αναπτύσσει τον συντονισμό των κινήσεών του και τις αισθήσεις του

Ποια παιχνίδια είναι λοιπόν κατάλληλα γι’ αυτή την ηλικία;

6 ιδανικά παιχνίδια για μωρά 6 μηνών

Τα παιχνίδια που θα πάρουμε σε ένα παιδί αυτής της ηλικίας, είτε είναι το δικό μας, είτε το ανίψι ή το βαφτιστήρι μας, πρέπει να είναι απλά, ασφαλή και να το βοηθούν να αναπτύξει τις δεξιότητές του.

Κατάλληλα γι’ αυτόν τον σκοπό είναι:

  • 1.Μπαλίτσες και οχηματάκια ανακαλύψεων. Ευνοούν τόσο την ανάπτυξη της αίσθησής της αφής όσο και την κινητικότητα τους καθώς προσπαθούν να τα πιάσουν.
  • 2.Παιχνίδια με σχήματα. Βοηθούν το μωρό να αναπτύξει τις λεπτές κινήσεις και τον συντονισμό όρασης - κίνησής του. Ταυτόχρονα, προσπαθώντας να βάλει τα σχήματα μέσα στα ανοίγματα, αναπτύσσει την ικανότητά του για επίλυση προβλημάτων.
  • 3.Μαράκεςμουσικά όργανα και παιχνίδια που βγάζουν ήχους. Ενθουσιάζουν τα μικρά μας με τους ήχους και τις μελωδίες τους και τα βοηθούν στην ανάπτυξη των αισθήσεών τους.
  • 4.Ζωάκια συναισθημάτων. Φέρνουν το μωρό σε επαφή με τα διαφορετικά συναισθήματα.
  • 5.Παζλ και κύβοι. Ιδανικά για την ανάπτυξη του συντονισμού όρασης και κίνησης, τραβάνε επιπλέον την προσοχή του μωρού με τα έντονα χρώματά τους.
  • 6.Εκπαιδευτικά βιβλία. Βοηθούν, μεταξύ άλλων, το μωρό να μάθει να συσχετίζει αντικείμενα.

Δείτε όλη τη γκάμα από τα ποιοτικά παιχνίδια για μωρά 6 μηνών, εδώ, στο IroKids.

Είμαστε σίγουροι πως το μικρό σας θα κατενθουσιαστεί! 

Και 3 σημαντικές συμβουλές

  • 1.Πάντα να ελέγχετε την ηλικία που αναγράφεται από τον κατασκευαστή, ώστε να εξασφαλίζετε πως το παιχνίδι είναι ασφαλές, ως προς τα υλικά και τα εξαρτήματά του, για το μωρό σας.
  • 2.Καθώς, όπως είπαμε, τα πάντα τα ανακαλύπτουν σε αυτή την ηλικία και με το στόμα, φροντίστε να διατηρείτε τα παιχνίδια καθαρά.
  • 3.Μην ξεχνάτε πως κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και μπορεί να διαφοροποιείται ο ρυθμός της ανάπτυξής του. Τα παιχνίδια θα πρέπει να διασκεδάζουν και να μη στρεσάρουν το μωρό ή, από την άλλη, να το κάνουν να βαριέται.

-----

Υπεύθυνος Περιεχομένου: Μαρία Δάρα
Υπεύθυνος Σύνταξης: Συντακτική ομάδα του Irokids

Η συντακτική ομάδα του Irokids αποτελείται από μαμάδες που καταγράφουν την προσωπική τους άποψη με βάση την εμπειρική τους γνώση και η αρθρογραφία τους έχει αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα. Για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί, για εσάς ή για το παιδί σας, θα πρέπει να συμβουλεύεστε πάντοτε τον παιδίατρο ή τον προσωπικό σας γιατρό.

Ψυχολόγος (MSc) - Υπεύθυνη Τομέα Ψυχολογίας Θέραπειν

Η Μαρία Δάρα εκτός από μητέρα ενός υπέροχου αγοριού 2.5 ετών είναι και ψυχολόγος, πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Ψυχολογία της Παιδικής Ανάπτυξης (MSc in Psychology of Child Development) από το University of Central Lancashire, UK.

"